Gyed és terhességi / gyermekápolási táppénz összege 2013

A Gyed és a táppénz összege 2013-ban

Közzétéve: 15 január 2013

Január 1-től 5.000 Ft-al emelkedett a minimálbér, így 2013-ban nő a Gyed és a táppénz összege is, mivel ezen járadékok mértéke a minimálbértől függ. Az emelések automatikusak, az érintetteknek nincs tennivalójuk.


hirdetés

Január 1-jétől 93.000 Ft-ról 98.000 Ft-ra nőtt a minimálbér összege. Mivel egyes juttatásokat a minimálbér után számolnak ki, ezek is automatikusan emelkednek.

Gyed 2013

Alapesetben a GYED a napi átlagkereset 70%-a, azonban a GYED összege maximálva van, felső határa a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a. Ezt akkor sem lépheti túl, ha több volt az igénylő jövedelme a minimálbér duplájánál.

2012-ben ez a felső határ bruttó 130.200 Ft/hó volt, 2013-ban – a minimálbér emelkedése miatt – ez az összeg bruttó 137.200 Ft. Vagyis bruttóban 7.000 Ft-al kapnak többet az érintettek, ami nettóban kb. 5.000 Ft emelkedést jelent.

A maximális összegben megállapított GYED összegét minden évben január 15-éig felülvizsgálják, és ha változik a felső határ abban az évben, akkor onnantól a módosított összeget utalják. Ez a felülvizsgálat automatikus, nem kell külön kérvényezni.

A GYED-ből személyi jövedelemadó-előleget, nyugdíjjárulékot és magánnyugdíjpénztári tagdíjat is vonnak.

Terhességi és gyermekápolási táppénz 2013

Minden alkalmazottat naptári évenként 15 munkanap betegszabadság illet meg, azaz, ha beteg és nem tud dolgozni, akkor először ezt a 15 nap betegszabadságot veheti ki. Kivétel ez alól, ha veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen, vagy ha a gyermeke beteg, mert akkor az első naptól táppénz jár a keresőképtelenség idejére.

A táppénz összegének megállapítását két tényező befolyásolja: a jövedelemmel ellátott napok száma és a táppénz alapját képező jövedelem összege. A táppénz összegét úgy állapítják meg, hogy külön-külön kiszámítják a rendszeres és nem rendszeres jövedelem naptári(!) napi átlagát, és ezeket összeadják. Ez az összeg lesz a táppénz alapja.

A táppénz mértéke

 • kétéves, folyamatos biztosítási jogviszony esetén: a fenti módon számított napi átlagkereset 60%-a.
 • két évnél rövidebb biztosítási jogviszony esetén: a fenti módon számított napi átlagkereset 50%-a. Ha a beteg a táppénz folyósításának ideje alatt eléri a 2 éves biztosítási jogviszonyt, ettől az időponttól már a 60%-os táppénzre lesz jogosult.
 • fekvőbeteg intézeti ápolás idejére jutó táppénz mértéke: a fenti módon számított napi átlagkereset 50%-a.

A táppénz összege azonban nem haladhatja meg a kezdőnapján érvényes minimálbér kétszeresét. A 2012-es minimálbérrel számolva ez maximum 186 ezer Ft, azaz kb. napi 6.200 Ft volt. 2013-ban 98.000 Ft-os minimálbérrel számolva a plafon napi 6.530 Ft lett.

A minimálbéresek azonban alig 100 Ft-al kapnak többet, mint 2012-ben, a tavalyi bruttó egy napra eső 1.835 Ft helyett 1.933 Ft-ot.

Részletes információkért és útmutatóért töltsd le ingyenes TB-kisokosunkat, amely áttekinthetően és érthetően mutatja be a kisgyermekes szülők pénzügyi ellátásait. A füzetben megtalálod a legfontosabb tudnivalókat a tgyás-ról, gyed-ről, gyes-ről, családi pótlékról, táppénzről és gyermekápolási táppénzről. A füzetet ide kattintva töltheted le>>

Kocsisné dr. Péterfy Hajnal, fotó: Freedigitalphotos.net


Hirdetés


125 Hozzászólás: “A Gyed és a táppénz összege 2013-ban”

 1. Melcsi szerint:

  Szégyen hogy a kedves okosok a parlamentbe saját maguknak mindent megítélnek.bezzeg a családi pótlék 9 éve egy fillérrel sem emelkedett.

 2. katka szerint:

  Mekkora összegű táppénzre számíthat az, aki a GYES-ről menne el második babával terhességi táppénzre? (babák előtti magas kereset mellett, a munkáltatónál még állományban)
  Maximum minimálbér kétszerese lesz az alapja, vagy csak a minimálbér? (mivel nincs 180nap kereset és nem GYED-ről megy az ember táppénzre)

 3. Adrien szerint:

  Kedves Hölgyem!
  2009 óta vagyok a kisfiammal itthon. Októberben múlt 3 éves és tartósan betegnek van nyílvánítva. Jelenleg gyes-en vagyok és a felhalmozott szabadságaimat töltöm. Szeretném megkérdezni, hogy működik a tartósan beteg gyermekkel gyermekápolási táppénz számítása, hisz az elmúlt időszakban főleg gyest kaptam, ez lesz a táppénz alapja?
  Köszönöm
  Adrien

  • Kedves Adrien!

   Nem pontosan értem, mire gondol. Ha visszamegy dolgozni, és megbetegszik a gyermeke, akkor írhatja ki a házi gyermekorvos gyermekápolási táppénzre, de egyébként tartósan beteg gyermek után nem jár táppénz. Emelt családi pótlék jár és gyes a gyermek 10 éves koráig.

   üdv, Hajnal

 4. Teréz szerint:

  Meglepődve olvasom, hogy felülbírálhatják a Gyed összegét. Ki az illetékes? Milyen esetekben?
  Az én esetem a következő: 2011.08.10-től TGYÁS-on vagyok második gyermekemmel, aminek összegét a minimálbér alapján állapították meg (akkor 78000 volt). 2012.01.22-től vagyok GYED-en, de hiába örültem a minimálbér emelésnek, a könyvelőnk azt mondta a GYED megállapításának alapja a TGYÁS. Megkérdeztem más könyvelőt is, ő is ezt mondta, így beletörődtem. Most ez a cikk szöget ütött a fejembe, és elolvastam az OEP honlapján a GYED megállapításának menetét. Ott van egy kitétel, hogy csak abban az esetben a TGYÁS az alap a GYED megállapításához, amenyiben ez a kedvezőbb. Ez nálam nem igaz, hisz minimálbér alapján havi 20000 több GYED járt volna már tavaly is. Visszamenőlegesen lehet-e orvosolni, ha tavaly rosszul állapították meg a GYED összegét? Ráadásul ha felül lehet bírálni a minimálbér emelése miatt a GYED-et, akkor ez idén még emelődhet? Ki a TB szakértő itt a portálon? Segítségüket előre is köszönöm!

 5. Edit szerint:

  ez mind eddig rendben van!de mi van a gyes és családi pótlékkal?azt is emelhetnék mert a gyes és a családi 2 gyerekre összesen 52200ft!!ebből nem lehet megélni!!ahogy mindent a minimálbérhez igazítanak ,ezt is igazán tehetnék!!

 6. szimi szerint:

  és aki GYÁS-t kap?

 7. szimi szerint:

  amugy igazad van edit hogy kevés családipótlék és a gyes is mert más országokkal összehasonlitva ezeket az összeget sehol nevetségesek de nem arra van hogy megélj belőle benne van a nevében pótlék és segély…

 8. Kedves Teréz!

  Sajnos nincs TB-szakértő a portálon, de ha rákeres a Google-ban, bizonyára megtalálja Horváthné Mónika régebbi szakértőnket. Ő biztosan tud Önnek segíteni abban, hogy ha lehet reklamálni, akkor azt hogyan teheti meg.

  üdv, Hajnal

 9. Barbara szerint:

  Tisztelt Szakértő,
  Nekem most másfél éves a gyermekem, tavaly 48000.- gyedet kaptam, ha emelkedett a minimálbér akkor én is számíthatok magasabb összegre vagy marad ilyen nevetségesen alacsony a gyedem idén is?

  üdv
  Barbara

 10. Barbara szerint:

  Aki 2012-ben a gyedhez nem kapott jövedelempótlékot mert nem igényelt vissza 2011-ben adójóváírást az 2013-ban mire számíthat, most vissza adják azt a 8000.- amit elvettek a gyedből.?

  üdv
  barbara

 11. hajo73 szerint:

  A kérdésem az lenne, hogy a törvényt úgy módosították, hogy ha valaki 30 napnál tovább van táppénzen akkor a 30 napot meghaladó időszak arányosan csökkenti az éves szabadságainak a számát, ez vonatkozik a gyermekápolási táppénzre is?

 12. Enikő szerint:

  Tisztelt Szakértő!

  2012. április 5-én született a kislányom, ettől a naptól vettem igénybe TGYÁST, amit a bruttó 412 e Ft. összegű jövedelmem után számítottak. Jelenleg már GYES-t kapok. Az új törvények alapján megtudtam, hogy sajnos megszűnt a gyermek 3 éves koráig tartó védelem, ezért a munkahelyemen most fennálló bizonytalan helyzet miatt nem mennék mégsem vissza a második baba előtt. Kérdésem, hogy táppénzt igényelhetek-e így, ha nem kerülhetek vissza állományba, illetve jobban járok-e, ha a GYES lejárta környékén táppézre megyek, ha lehetséges? Azért fontos, mert a második baba megszületése valószínűleg már elmúlik 2 éves az első gyemekem, és jóval kevesebb juttatást kapok majd.

  Köszönöm előre is a segítséget

 13. Tóth Renáta szerint:

  Tisztelt szakértő!Azt szeretném megtudni,hogy kislányom 5 éves,tartósan beteg ezért kapom utána a gyest 10éves koráig.szeretnénk egy harmadik gyerkőcöt és érdekelne,hogy ha a terhesség alatt kiírnak táppénzre mert a munkám nem végezhető terhesen,attól még kaphatom-e a gyest?Ha megszületik a baba akkor ezt lekell mondani és igyégyelni a gyedet és ha az 2év múlva lejár,akkor a középsőre újra lehet gyest igényelni?Köszönöm Renáta

 14. Göltl Adél szerint:

  Tisztelt Hölgyem!
  Milyen juttatások járnak a szülés után nekem Magyarországon?
  2011 óta nem dolgozom, mert Németországba költöztünk. Ott sem dolgoztam. Most jön a bébi. Németo-ban járok terhesgondozásra és ott is fogok szülni.
  A szülés után kb.1 hónappal költözünk haza. Magyaro-on milyen pénzben juttatásokra vagyok jogosult? Fizetem magamnak a Tb-t 2012 óta ami 6350 ft, előtte 9 hónap munkanélkülin voltam.
  Valaki azt mondja, hogy járni fog itthon a Gyes is meg a Családi is.Ha 4x elmegyek Magyarországon terhesgondozásra,akkor kapnék egyszeri anyasági juttatatást igaz? De ha nem megyek el 4x,akkor is jűár a Gyes és a családi juttatás igaz? Előre is köszönöm a választ!

 15. Nagy Enikő szerint:

  Tisztelt Hölgyem!

  Jelenleg nappali tagozatos phd hallgató vagyok és babát szeretnék vállalni. Érdeklődnék, hogy ez esetben jogosult lennék-e GYED-re. Illetve eddig úgy tudtam 1 év munkaviszony szükséges a folyósításához, de most olyat olvastam h 180 nap biztosított idő is elegendő. Válaszát előre is köszönöm!

 16. Matics Krisztina szerint:

  Tisztelt Hölgyem !

  2013. januárjában folyósították számomra az utolsó havi TGYÁS.
  Ami nem világos számomra ,hogy a nettó GYED ennek folyósítási kezdete előtt (TGYÁS) 64361.- volt .Amit nem értek ,ha ennek emelkednie kellett,miért kapok most is ugyanekkora összeget . Jelen esetben ez az emelés rám nem vonatkozik?
  Segítségét előre is köszönöm !

  • Kedves Krisztina!

   Csak a maximális GYED értéke emelkedik minden év elején, amelynek az összege a minimálbértől függ (a minimálbér duplájának 70%-a). Ha nem a maximális gyed-et kapja, akkor annak összeg az Ön korábbi fizetésétől függ, és nem változik.

   üdv, Hajnal

 17. Matics Krisztina szerint:

  Az előző hozzászólásom kiegészíteném azzal ,hogy folyósító,azaz kifizető hely a cég ahol dolgozom .

 18. Niki szerint:

  Tisztelt Hölgyem!

  Érdeklődnék, hogy, jogos-e, miszerint a munkáltatóm a 2. kislányom születése után nem a béremet, hanem a minimálbér kétszeresét veszi alapul. Első kislányom 2010.06.17-én született, 2012.06.17-én járt le a GYED, 2012.06.18-tól pedig már táppénzen voltam, 2. kislányommal akkor már terhes voltam, veszélyeztetett terhes.
  A keresetem a terhességeim előtt bruttó 260.000Ft volt. A 2. terhességem alatt is szép összeget kaptam táppénzként (gondolom a fizetésem volt ott is az alap), viszont a TGYÁS-nál most mégis a minimálbér kétszeresét vette alapul a munkáltatóm.
  Kérdésem: ha a táppénznél a fizetésem volt az alap, akkor a TGYÁS-nál miért nem?
  Annak idején a 2. terhességem előtt nekem mindenhol azt mondták, ha 3 éven belül születik a 2. baba, akkor ugyan azokat az összegeket kapom utána is, mint az első kislányomnál.
  Hogy is van ez?

  Előre is NAGYON köszönöm a válaszát!!!

  Üdv: Niki

 19. Niki szerint:

  Kiegészíteném még azzal, hogy ebben a hónapban 78.000Ft-ot utalt a munkáltatóm(ő a kifizetőhely), amit NAGYON kevésnek találok. A családi adókedvezményt a férjem kapja. Még egyszer előre köszönöm válaszát!
  Üdv: Niki

 20. Márti szerint:

  Kedves Hölgyem!

  Nekem olyan kérdésem lenne, hogy járni fog-e majd a gyes/gyed/tgyás, ha ez év május 2.-án lesz 1 éve, hogy bejelentett munkaviszonyom van, és már most szeretnénk kisbabát. Szükséges megvárnom az 1 év munkaviszonyt, és utána vállalni kisbabát ahhoz, hogy majd kapjam az ellátásokat? A terhesség alatt képződő munkaviszony beleszámít a gyedbe? Sajnos nekem nem világos ez az egész rendszer. Úgy olvastam, hogy a szülés előtti 2 év alatt képződő 1 év munkaviszony számít majd.

  Válaszát nagyon köszönöm.

  Üdv: Márti

  • Kedves Márti!

   A szülés előtt képződő munkaviszonyba beleszámít a terhesség alatti munkaviszony is. Azonban ha táppénzre kell mennie a terhesség alatt, akkor az befolyásolhatja (csökkentheti) a majdani tgyás és gyed összegét.

   üdv, Hajnal

 21. Kati szerint:

  Kedves Hölgyem!
  Második gyermekemmel vagyok otthon, és egész idáig a maximális GYED összeget kaptam. Most a februári utaláskor meglepődve tapasztaltam, hogy a minimálbér emelkedés ellenére sem nőtt a kiutalt GYED összege. Felhívtam az illetékes Kormány Hivatalt, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy bár az utolsó bruttó fizetésem alapján meg kéne kapnom, nekem nem jár az emelés, mivel GYES-t követően mentem újra GYED-re. Tényleg nem jár? Ha mégis, akkor hova fordulhatok?

  Válaszát köszönöm.

  • Kedves Kati!

   Én nem vagyok TB-szakértő, nem tudok Önnek segíteni, de ha rákeres a Google-ban, bizonyára talál tb-szakértőt, aki a segítségére lehet, meg tudja mondani, hogy jár-e Önnek a gyed emelés, illetve, hogy hogyan tud reklamálni, ha igen. Érdemes szerintem ennek utána járnia mindenképpen.

   üdv, Hajnal

 22. judit szerint:

  kérdésem az lenne, hogy az egyik válaszban azt olvastam, hogy tartósan beteg gyermek esetében emelt családi pótlék és gyes jár a gyermek 10 éves koráig. tartós betegnél minden esetben jár, a gyes 10 éves korig vagy van valami kikötés hozzá?
  üdv
  Judit

  • Kedves Judit!

   A tartósan beteg gyermek állapotát általában évente viszgálja felül a szakorvos, és az igazolást, amit erről ad, minden évben be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Erre a gyermek születésnapja, azaz a GYES fordulónapja előtt kb. egy hónappal levélben is fel szokta a MÁK hívni a figyelmet. Ez csak postázni kell nekik, és küldik tovább az emelt cs.p.-t és a gyes-t.

   üdv, Hajnal

 23. Katalin szerint:

  Kedves Hajnal!

  2011. aug. 3. óta TGYÁS-on, majd GYED-en vagyok.
  Jelenleg második gyermekünket várom.
  Mi a teendőm, ha
  1. a második baba aug. 3. előtt (vagy ha)
  2. aug. 3. után születik?

  Mi lesz a TGYÁS és az új GYED alapja?
  Tényleg kevesebb pénzre számíthatok, mint a jelenlegi GYED-em? Ezzel riogatnak…

  Az első baba előtt 7256 nap biztosított időszakom volt (tehát megvolt a 180 nap:), de most nem tudom, hogy mi alapján fogják számítani a juttatásokat?!
  A 2010. évi átl. havi bruttóm (amiből az első baba után járó juttatásokat kalkulálták) 191 e Ft volt.

  Nagyon köszönöm a segítséget!!!
  Kata

 24. Julia szerint:

  2012.nov.-ben adtuk be a kérelmünket a GYED-re de a mai napig nemkaptunk se pénzt se visszajelzést.Vajon meddig
  várjunk?

  Köszönöm a segítségét!

 25. Ramóna szerint:

  Kedves Hajnal!

  A Gyed számításával kapcsolatos kérdéssel fordulok önhöz.

  2011.augusztus 25-én született kisfiam, azóta vagyok itthon vele, jelenleg Gyeden. 2007 óta állok folyamatosan alkalmazásban, 2010-ben pedig véglegesítettek.

  Tervezzük másik baba születését is, a két gyermek között azonban nem mennék vissza dolgozni.
  A második baba azonban biztos, hogy már a Gyes folyósítása idején fog megszületni.
  Ebben az esetben nem tudom, miből fogják számítani a családtámogatási juttatásokat?
  A jelenlegi szerződés szerinti bérem 142500 ft bruttó, ami nem sokkal több a minimálbér kétszeresénél.
  Melyikből fognak számítani?
  Illetve most szembesültem a kedvezményszabály fogalmával. Nem tudom, annak értelmében, illetve annak érvényesítésével esetleg magasabb összegre számíthatnék-e.

  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

  Tisztelettel: Ramóna

 26. Katalin szerint:

  Én annyi választ sem kapok, hogy “nem vagyok tb-szakértő” vagy “keressen rá a google-on”?
  Mi a baj a kérdésemmel a többihez képest? :)
  Köszönöm,

  • Kedves Katalin!

   Két kérdés elkerülte a figyelmemet, és az egyik az Öné volt, elnézést kérek. De sajnos Önnek sem tudok mást ajánlani, mint hogy keressen fel egy tb-szakértőt, én újságíró vagyok, ilen mélységig nem értek a témához, és nem szeretnék egy rossz számítással kért okozni akár Önnek, akár más kérdezőnek.

   üdv, Hajnal

 27. Erika szerint:

  Kedves Hajnal!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi adja pontosan a Gyed számítási alapját. 2013. október vége fele fogok szülni.
  2010 június 1-től van rendszeres bejelentett jövedelmem. 2012 évben bruttó 108 000 Ft volt a bérem e hónaptól ez bruttó 130 000 Ft melyiket fogják a számítási alapnak venni, esetleg átlagolják a két összeget? Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Üdvözlettel: Erika

 28. Adél szerint:

  Jó napot! Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy 2013 októberig vagyok gyeden, majd gyesen 2014 októberig. Ha a gyes alatt fog születni még egy babám, akkor a 2. baba után milyen juttatások fognak járni? Családi pótlékon felül…. mit vesznek alapul ennek a kiszámításához? A kis 25000 ft-os gyest?! Köszönöm előre is a választ! Üdv. Adél

 29. Marika szerint:

  Nekem olyan kérdésem lenne hogy most járt le a tgyás és innentől kapom majd a gyedet.Ennek az összegére vagyok kiváncsi hogy ez mennyi lessz? És ha a minimál bér 2 szersének a 70% akkor miért kap az egyik ember 60000 ezret a másik pedig 90000 ezret. sajnos ezt nem értem.

  • Kedves Marika!

   A gyed a fizetés 70%-a általánosságban, de van egy felső határa: nem lehet a minimálbér kétszeresének a 70%-ánál több, akkor sem, ha valakinek ennél magasabb volt a fizetése.

   Ha valakinek a minimálbér duplájánál alacsonyabb volt a fizetése, akkor annak megfelelően lesz kevesebb a gyed is.

   üdv, Hajnal

 30. Tímea szerint:

  Jó estét! Nekem az lenne a kérdésem, hogy nappali tagozatos felsőfokú szakképzésről mentem el szülni. Azt olvastam, hogy gyed járna? És azt mi alapján számolják ki, hogy mennyi?
  Köszönöm válaszát!

 31. Márta szerint:

  Jó napot! Érdeklődnék, ha minimálbéren dolgozom és 2 év 4 hónap munkaviszonyom van mennyi táppénzt fogok kapni.?
  Köszönöm a választ! Üdv: M.

 32. Adél szerint:

  Jó napot! Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy 2013 októberig vagyok gyeden, majd gyesen 2014 októberig. Ha a gyes alatt fog születni még egy babám, akkor a 2. baba után milyen juttatások fognak járni? Családi pótlékon felül…. mit vesznek alapul ennek a kiszámításához? Köszönöm előre is a választ! Üdv. Adél

 33. Adél szerint:

  Rendben, azért köszönöm!

 34. renáta89 szerint:

  tisztelt szakértő csak anyit szeretnék kérdezni hogy ha a gyedet emelik akkor a gyest mértnem ja és azt h én a harmadik gyerkőcel vagyok gyesen és ha be tölti a 3élet évét és csak akor megettek gyedre ?????

 35. renáta89 szerint:

  elnézést mehettek gyedre????

 36. Szabina11 szerint:

  Kedves Hajnal!

  Ha nőtt idén a minimálbér, vajon miért kapok mégis egy 10-esel kevesebb Gyedet a tavalyihoz képest?

  Köszönöm

  • eremit szerint:

   Ugyanezt tapasztaltam én is…

  • Kedves Szabina!

   Sajnos én arra nem tudok válaszolni, hogy Ön miért és mennyi GYED-et kap, ehhez egyrészt ismerni kellene a pontos adatokat, másrészt meg tb-tanácsadónak kellene lennem, ami nem vagyok. Javaslom, hogy érdeklődjön a gyed folyósítójánál, ha pedig velük nem boldogul, akkor keressen fel tb-tanácsadót.

   Amit még elképzelhetőnek tartok, hogy a jövedelempótlék iránti nyilatkozat nem újította meg, lsd. itt:
   http://www.anyabarat.hu/2013/01/jovedelempotlek-nyilatkozat-2013-evre

   Azt sajnos újra kell kérni évente.:(

   üdv, Hajnal

   • Szabina11 szerint:

    Köszönöm a válaszát! Meg újítottuk a nyilatkozatot. Meg jön nekem a családi pótlék,azt látom mert külön érkezik, maga a Gyed összege kevesebb. Elképzelhető,hogy múltkor szó volt a tv-be az egészségpénztár valamit elszámolt,vagy már nem tudom mi volt,és hogy márciusba vissza utalják a hiányzó összeget. De ez mégsem történt meg,ha ez a baj.

 37. eremit szerint:

  Kedves Hajnal!

  Szabina11 kérdésére adott válasza engem is érdekelne. Januárban kaptam azt a GYED összeget, amit eddig is. Februárban 5000 forinttal többet, most pedig a februárihoz képest 9000 forinttal kevesebbet. Tippem az, hogy ennek a munkanapok számához van köze, de ugyanakkor azt gondolom, hogy ez azért nem etikus. Kérem erősítse meg, vagy cáfolja meg az elképzelésemet! (Na igen, és akkor sokra mentünk az emeléssel, ha mégis kevesebbel tudunk gazdálkodni, ráadásul ez így elég kiszámíthatatlan…)
  Köszönöm válaszát!

 38. renáta89 szerint:

  szabina11 hogy hogy kevesebet kaptál azt nem tehetik meg hogy kevesebbet küldenek akkor téged értesiteni kelene levélben h mi mijat kapsz kevesebbet ám meg ere mi felénk senki nem kapot még emelve gyedet se gyest pedig azt mondták h januártol ugy fogja minenki kapni ..

 39. Szabina11 szerint:

  Hát én nem tudom miért kaptam kevesebbet,de így van. És kitudja miért. Úgyis azt csinálnak amit ők akarnak,nem? Nevetséges…

 40. renáta89 szerint:

  hát ez az szerintem már bele vannak zavarodva a sok utalásokban asem tugyák h ki kivel van..
  meg azt nem értem h ki utalák már a családi potlékot 1 jén és még mindig nem kaptuk meg majd csak holnap nálatokis igyvan a postai ???

 41. Szabina11 szerint:

  A családi pótlék nekem számlára megy. Vagy most hogy érted?

 42. Barbi8 szerint:

  Kedves Hajnal!

  Van egy 14. hónapos kisfiam, és tervezzük a tesót. Pár napja hallottam, hogy ha a gyed lejár (2014.01.19.) és esetleg a gyes időszakában szülök, akkor gyesből gyedbe (vagy Tgyás-ba) nem léphetek. Szeretném tudni, hogy ennek mennyi a valóság tartalma a mai jogszabályok szerint. Munkahelyről mentem szülni, viszont a 2. baba (ha összejön) előtt nem szeretnék visszamenni dolgozni. Tehát lehetséges az, hogy gyesből gyedbe, vagy tgyás-ba nem lehet lépni, nem lehet már igényelni újra a 2. babánál????
  Válaszát előre is köszönöm

  Barbara

 43. Judit szerint:

  Kedves Cím!
  Kislányom 2 éves,én már a szabadságomat töltöm a munkahelyemen.Érdeklődni szeretnék,hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz,hogy a nagyszülő menjen el Gyesre?A nagyszülő nyugdíját érinti-e a Gyes?Jól olvasom,hogy a GYES összege így magasabb,hiszen nem kerül levonásra a nyugdíjjárulék? Ha a nagyszülő veszi igénybe a GYES-t akkor egyik szülő sem mehet táppénzre,ha a gyermek beteg lesz?Pár órás gyermekjátszóban elhelyezhető-e a gyermek?Válaszukat előre is köszönöm:Judit

 44. Kedves Kérdezők!

  Sajnos a kérdések zömére nem tudunk a szerkesztőségben válaszolni, mivel nem tb-tanácsadók vagyunk, hanem újságírók. Azonban dolgozunk egy tb-tanácsadó bevonásán, türelmüket kérem addig, ameddig ez megtörténik.

  üdv, Hajnal

 45. brigoca szerint:

  Nézte valaki a tb által kiadott éves jövedelem igazolást?
  Csak 11 hónap van rajta. Tudja valaki hogy miért?

 46. Réka szerint:

  Kedves szakértő!

  Segítséget szeretnék kérni, mert sehol senki nem tudott még érthető választ adni a kérdéseimre, illetve három különböző választ kaptam ,és nem tudom hogy melyik a valós.
  2012.október 29-óta vagyok táppénzen, akkor derült ki hogy terhes vagyok, és az orvos javaslatára( vegyszerekkel dolgoztam) azonnal táppénzre küldtek. 2011.július-01-től vagyok bejelentve egy céghez, előtte 2011.januártól májusig 4-órára voltam bejelentve egy vállalkozónál. a 4 órás bérem kb.20.000 ft volt, a rebdes bejelentett 8 órás bérem 85.000 ft( ebből 65.000 kézpénz, a többi Szép kártya és Erzsébet utalvány). A kérdésem az lenne hogy 33.000 ft táppénzt állapítottak meg, ezt még sosem kaptam meg, volt már 30.000,29.000 stb plusz kapom továbbra is a cafetériákat, tényleg ennyire kevés táppénz jár a bérem után? És mennyi Tgyásra, illetve Gyesre számíthatok? A béremeléseket mindig megkaptam, 2012-ben már 93.000 volt a minimálbérem, de 65.000-nél akkor sem kaptam többet fizetéként. Biztos hogy jól számoltak?
  Válaszát előre is köszönöm, nagyon nagy segítség lenne ha ki tudnék igazodni, hogy mikor mennyi pénz jár, mert a munkáltatóm nagy svindler ezekben, nem egy eljárás van már ellenük táppénzek miatt.
  Köszönettel egy Kismama:D

 47. Kriszztina szerint:

  Kedves Szakértő!

  Érdeklödni szeretnék,hogy súlyósan fogyatékos gyerek után igényelhető még 14 éves korig a GYES?Mert ugy tudom régen ugy volt.

  Köszönettel

  Krisztina

 48. Major Anna szerint:

  Kedves Hajnalka!
  Lányom két év óta Ausztriában dolgozik, kisebb megszakításokkal.Szeretne most már haza jönni és kisbabát szülni. Kérdésem, hogy mi lesz a GYED-jének a kiszámítási alapja? A kinti fizetése, vagy az azt megelőző?
  És ha elhelyezkedik idehaza, akkor a kint eltöltött idő nem számít bele?
  Válaszát előre is köszönöm!

 49. Anna szerint:

  Hello! Érdeklődnék,hogy a tgyás és gyed számításánál az előző naptári évet veszik alapul vagy a szülést megelőző 180 napot?Mármint ha én 2013 decmberében szülök,a 2013-as keresetemet vagy a 2012-et nézik? A munkaviszonyom 2 éve folyamatos,csak a keresetem több idén.Anna

 50. Emese szerint:

  KEDVES SZAKÉRTŐ!
  Szeretném megkérdezni,hogy tudna a férjem itthon maradni a picivel és mennyiért?
  Jelenleg gyed-en vagyok (2012.08.28-án született a kislányunk),ha lehetséges vissza mennék dolgozni így a férjem lenne itthon a picivel.
  Válaszát előre is köszönöm
  Üdv.: Emese

 51. Emese szerint:

  Kedves Szakértő!
  Lenne még kérdésem családi kedvezmény igényelhetem-e a munkáltatótól ha gyeden vagyok?
  Válaszát előre is köszönöm
  Üdv.: Emese

 52. spawn szerint:

  Szia!

  A párom most ment egy hónapja táppénzre mert veszélyeztetett terhes, és azt mondták hogy egy hónapot kap csak táppénzt !
  Tavaly szűnt meg okt.29-én a munkahelye majd Január 10-én állt újból munkába, majd február 10-től ment táppénzre terhesség miatt és azt mondták csak egy hónapra jár a táppénz !!! ez tényleg így van ???

 53. Betti szerint:

  Kedves Szakértő!

  Jelenleg a kisfiammal vagyok itthon gyeden, közbe terhes lettem. A kisfiam augusztusban tölti be a 2.életévét és a kistesó pedig decemberre várható. Érdeklődni szeretnék, hogy mire leszek jogosult a második baba után? Tgyás, gyed, gyes? Úgy tudom ilyenkor újból gyedet fogok kapni igaz? És ennek az összege megegyezik majd az eddigi összeggel?
  Köszönöm válaszát
  Üdv: Betti

 54. Réka szerint:

  Kedves Szakértő!

  2012 decemberétől főállású közalkalmazott vagyok. 2013 szeptemberétől nappali tagozatos phd hallgató leszek. Augusztus 31-ig folyamatosan dolgozok (bár 2-3 havonta hosszabbítják a szerződésem). Úgy számoltam, hogy így fél év munkaviszonnyal rendelkezem. Gyermekvállalásban gondolkodunk. Érdeklődtem a bérügyi osztályon, ahol azt mondták, nappali tagozatos doktoranduszként nem vagyok jogosult gyed-re és tgyásra. Egy internetes (hivatalosnak tűnő) fórumban pedig úgy olvastam, 180 nap munkaviszony, 180 nap doktorival jogosult lennék rá. Kinek van igaza? Tényleg csak gyesre és családi pótlékra lennék jogosult, mert az alanyi jogon jár? Ha a munkahely másképp tudja, nem is kapnám meg a gyedet, holott esetleg járna?
  A segítségét előre is köszönöm.
  Üdv, Réka

  • Nagy Enikő szerint:

   Kedves Réka!

   Nekem pont ugyanez volt a problémám! 180 nap phd és 180 nap munkaviszony kell. De az ingyenesen letölthető TB kisokosban megtalálod! :)

   • Réka szerint:

    Azóta megoldódott ez a probléma? Mi történt végül? Jön a baba esetleg :)? Én borzasztó szomorú vagyok emiatt. Hány olyan ember van, akinek nem is szabadna gyereket szülni, úgyse törődik vele. Mi szívvel lélekkel érte élnénk és ilyen anyagi gondjaink vannak.

    • Nagy Enikő szerint:

     :) Egyenlőre még csak folyamatban a történet, a Trónörökös még várat magára, de reméljük hamarosan… Én most tavasszal kezdtem dolgozni, úgyhogy én is érdeklődtem, hogy ez majd hogy fér össze anyagilag. Igen nem túl előnyös manapság gyereket vállalni max egy nagyon jól kereső férj melett.

     • Réka szerint:

      Nálunk pont fordítva van, ez csak ideiglenes munka nekem, határozott szerződéssel, ezután kezdem a doktorit. A férjem is doktorandusz lesz ősztől ugyanígy a határozott szerződés lejárta miatt. Más munkát hiába kerestünk,sehol nem találtunk… (Ez a történet másik, nagyon elkeserítő része.) Azt se tudom, hogy a sorrend számit-e. Előbb phd, aztán munka, vagy munka, aztán phd… Írtam most egy jogi tanácsadónak, kíváncsian várom a levelét. Ha visszaír, és érdekel a válasza, megmutatom majd.

      Sok sikert Nektek a Trónörököshöz. Remélem mihamarabb Anyuka leszel :)

 55. Nagy Enikő szerint:

  Hát akkor tényleg nem egyszerű a helyzetetek… Szerintem igazából h phd előtt vagy után dolgoztál mindegy… a lényeg a biztosított napok száma. Egyébként phd melett nem tudod vállalni a babát?! Ez igazából csak témavezető függő, ha állami ösztöndíjat kapsz bejársz a kötelező kurzusokra és a kutató munka nagy részét akár otthonról is végezheted, bejársz a konzultációkra és kapod a phd-t. Igen érdekelne ha választ kapsz, köszönöm előre is!

  Köszönjük, mi is reméljük h hamarosan 3-an leszünk. :)

  • Réka szerint:

   Megkaptam a választ:
   “Kedves Réka,

   Köszönöm, hogy kérdésével a DOSZ Jogsegély-Szolgálatához fordult. Levelében az Ön által igénybe vehető egészségbiztosítási ellátásokról érdeklődik.

   A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. (Tbj.), továbbá a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. (Ebt.) törvények szabályozzák a kérdéseit. E törvények alapján az alábbiakról tájékoztatom:

   A Tgyás-ra, valamint Gyed-re való jogosultsághoz szükséges a szülést megelőző két éven belül fennálló legalább 365 nap biztosítotti idő. A hallgatói jogviszony azonban maximum 180 nap erejéig vehető figyelembe fenti időtartam számításánál, így jelen esetben szükséges további 185 nap biztosítotti idő (mely a munkaviszonya lehet jelen esetben). (Ebt. 40. § (2) b), 42/A. § (4) b))

   Kérem további esetleges kérdései esetén is forduljon hozzám bizalommal.

   Üdvözlettel”

   Most megkönnyebbültem :)
   Nem tudom dri mellett tudnám-e vállalni. Ha ki kell esetleg járni terepre, elég bajos, viszont szerencsére haza lehet vinni a munka jelentősebb részét, csak a labormunka és a terep, amit meg kell oldani. Mivel a férjem is szakmabeli, sokat tudna segíteni, akár a phd-ban, akár a munkában.

 56. Réka szerint:

  Szóban a bérügyön azt tették nekem hozzá, hogy ez a 185+180 nap ugyanúgy 2 éven belül érvényes, mint amúgy, ha csak munkaviszonyból jönne össze a 365 nap biztosított idő. Azaz a 2. év végéig a baba meg kell szülessen.
  Olyan boldog vagyok most! Visszakaptam a reményt :). Eddig már a phd-t is átkoztam, hogy miatta esetleg nem lehet babám! De most megkönnyebbültem! Így, biztosabb anyagi háttérrel nyugodtabbak vagyunk :).

 57. Krisztina szerint:

  Tisztelt Kocsisné dr. Péterfy Hajnal!

  Harmadik gyermekem 2 héten belül születik. Munkahelyemen 126e ft-os alappal voltam bejelentve, erre jöttek a pótlékok, így kb. 150e bruttó fizetést kaptam. Mennyi gyedre számíthatok hozzávetőlegesen? A neten több kalkulátort is találtam, de 100ezres különbséggel adott ki összeget!!! Amit nem is értek.. Előre is köszönöm a választ! Minden jót!

 58. Szandra szerint:

  Kedves szakértő!
  Segítséget szeretnék kérni, mert egy kicsit összezavarodtam.
  Munkaközvetítő cégen keresztül dolgozom határozatlan idejű szerződéssel 2010.06 óta.Jelenleg GYEDen vagyok a kislányommal 11.07-ig. Most tudtam meg hogy ismét terhes vagyok. Ha októberben mondjuk bejelentem, hogy terhes vagyok mehetek táppénzre mivel veszélyeztetett a terhességem vagy azonnal ki fognak rúgni amint bejelentem a dolgot?Ha maradhatok táppénzen a szülésig és nem rúgnak ki akkor miből számolják ki a második gyerekre a TGYÁS-t GYED-et?A bruttómból vagy a táppénzre kapott összegből, mert azért ez anyagilag nagyon nem mindegy!Kifizetőhely a cégem így eddig is tőlük kaptam a kislányomra a pénzt.

  Segítségét előre is köszönöm!
  Üdv, Szandra

 59. barbara szerint:

  Jónapot! érdeklödni szeretnék gyeddel kapcsolatban ami ugye a gyermek 2.éves koraig jar nos ha én ezidö alatt leszek terhes de a baba nem születik meg mig a másik gyermek betölti a 2.életévét uttana is jogosult lesszek gyedre? vagy csak akkor ha 2éven bellül megszületik a második gyermek?

  • Szabina szerint:

   Pont engem is most világosítottak fel ezzel kapcsolatban. Persze a szakértő véleményére én is kíváncsi vagyok. Nekem úgy mondta egy hozzá értő,hogy a Gyedet mindenképp meg kell kapnod,a gyermek 2. éves koráig. Ha közbe terhes leszel,menj el táppénzre ismét. Utána úgyis kapod a Gyest,ha elmúlt 2 éves+ a táppénzt. És következő gyereknél sem változhat a Gyed összege,mert ugyanúgy a táppénzből számolják, ha onnan mentél el… Talán érthetően leírtam…?! :)

 60. Rita szerint:

  Jó napot kívánok! Szeretném kérdezni hogyha ez év 2013.06.13- án megszűnt a munkaviszonyom, 3 évig folyamatosan dolgoztam tegyük hozzá, most a munkaügyi központól kapom az ellátást, de közben most terhes lettem, akkor jár-e nekem a terhesség alatt ellátás és a GYED is jár- e majd? Köszönöm!

 61. Jucus szerint:

  Jó napot kívánok! Kislányom 2011 júni 21.- én született. Jelenleg gyesen vagyok. Akkoriban minimálbért kaptam. Most a munkáltatóm jelezte hogy sokkal magasabb fizetéssel mehetek vissza dolgozni. De szeretnénk második gyereket is. Ha a 2. Gyermek a gyes alatt születik akkor lehetséges e munkaszerződés módosítás ( de nem megyek dolgozni) , és ez lesz e az alapja az új tgyas nak gyednek? Mikor lesz az új fizetésem az alapja az ellátásoknak? ( menjek vissza dogozni? Mennyi időre? Esetleg táppénz?)
  Ha gyes alatt visszamegyek dolgozni 1 hónapra és aztán veszélyeztettett terhesként táppénzen leszek és a gyed lejárta után születik a gyermek akkor mi lesz a tgyás gyed alapja? elnézést a kérdés összetettségéért. Köszönöm!

 62. Jucus szerint:

  Elnézést az előbb itt Gyest akartam írni:
  Ha gyes alatt visszamegyek dolgozni 1 hónapra és aztán veszélyeztettett terhesként táppénzen leszek és a GYES lejárta után születik a gyermek akkor mi lesz a tgyás gyed alapja? elnézést a kérdés összetettségéért

 63. Kedves Kérdezők!

  Kérjük, hogy kérdéseiket a TB-szakértőnket tegyék fel az alábbi linken lévő fórumon, mivel a itt a cikknél lévő kérdéseket ő nem látja:
  http://babafalva.hu/zajtai-levente-tb-szakerto

  köszönettel, Hajnal

 64. Kiss Szilvia szerint:

  Jó napot kívánok! Második gyermek előtt mennyit szükséges dolgozni,hogy magasabb legyen a gyed összege, mint az első gyermek mellett? Szabadság bele számít, vagy csak a ledolgozott munkaidő?
  Köszönöm!

 65. Szücs Petra szerint:

  Üdvözletem! Az alábbiakban kérnék segítséget. Jelenleg GYED-en vagyok, de jeleztem a munkáltatómnak, hogy mennék vissza dolgozni. Mivel nem tudnak megfelelő munkát biztosítani, valószínűleg elválnak útjaink. Most éppen a szabadságomat töltöm. Amennyiben lejár a felmondási időm és még nincs új állásom, visszamehetek GYEDRE? Elvileg májusig még jár.

  Köszönöm a választ előre is!!

 66. Szabó - Papp Emese szerint:

  Jó napot! érdeklődni szeretnék gyeddel kapcsolatban ami ugye a gyermek 2.éves koráig jár.Ha én visszamennék dolgozni és a párom venné igénybe neki milyen feltételeknek kel megfelelni hogy kapja?Tudnia kel hogy október 31-el lejár a munkaviszonya és ha őt is megilletné ugyanazokkal a feltételekkel akkor itthon maradna az egyéves lányunkkal.
  Válaszát Előre is köszönöm
  Tisztelettel:Emese

 67. K.Vera szerint:

  Kedves Hajnal!

  Szeretnék érdeklődni a következőkkel kapcsolatban. Jelenleg 2. ik gyermekemet várom, a 6-ik hétben vagyok, és még dolgozom. A munkát még most el tudom látni, de nem biztos, hogy végig ott tudok így maradni. Azt szeretném megtudni, ha ápr. 15 – től aug. 15- ig, csak 4 órás munkaviszonyom volt, majd aug. 15 – től lettem 8 órás munkavállaló, és ha esetleg előbb szeretnék táppénzre menni, akkor meddig érdemes várnom, hogy ne minimális összeget kapjak a táppénzes időszak alatt? Ezelőtt is csak 2012. júniustól-2012. novemberig voltam 4 órában bejelentve. Illetve mi alapján fogják számítani a szülés utáni ellátást kaphatok e gyedet is, ha már idő előtt táppénzre megyek?
  Válaszát előre köszönöm.

 68. P. Mihályné szerint:

  Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék pár dologgal kapcsolatban. Bejelentettként dolgoztam,pályázattal lettem felvéve, eredetileg nov. 30-ig szólt a szerződés.(jún5-től), de mivel eljöttem táppénzre aug. 19-től, mint vesz. terhes, így nem kapott rám a munkáltató pályázati pénzt, így szept. 30-án megszűnt a m.viszonyom, és azt is mondta, hogy mivel már nem tudok dolgozni, ezért őt sem kötelezik a továbbfoglalkoztatásra. Érdekes módon még októberben is elvette tőlem a táppénzes papírokat. Nem szólt semmit, hogy kell-e kérnem még a dokitól vagy sem. Azokkal a papírokkal mi lesz? Veszélyeztetett terhesként felmondhat-e nekem a munkáltató? Mennyi idő kell a táppénz kérelem feldolgozásának?(mert a Tb-nél azt mondták, kérelem még nem érkezett)
  A táppénz munkaviszonynak számít-e v sem?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 69. Adrienn szerint:

  Jónapot!!

  Párommal nagyon szeretnénk babát viszont nem merünk belevágni mert annyi mindent hallottunk már!A lényeg hogy rendes bejelentett munkahelyem fél éve van,és ugyebár GYED csak 365nap után jár ezzel nem is lenne baj csak ha én teherbe esek nem járhatok dolgozni(veszélyeztetett környezet miatt) szóval rögtön táppénzre küldenek.És engem érdembe az érdekelne hogy bele számít e a páppénz a Gyedbe?Mert úgy meglenne a 365napom amiután jogosult vagyok a GYED-re,ha viszont nem akkor még várni kell :/
  Előre is köszönöm a Választ!

 70. afris szerint:

  Az első gyermekem novemberben tőlti a 3 évet és a második babám decemberben születik. Most gyesen vagyok itthon. Mennyi gyedre számíthatok vagy csak gyest kapok a második után

 71. zsani szerint:

  Nekem az lenne a kérdésem h négy órába vagyok bejelentve a munkahelyemen,és októberben lesz meg az egy éves munkaviszonyom. Szeretnék babát. A kérdésem az h mennyi gyedet kapnék 51000ft a fizetésem. És milyen további juttatásokat igényelhetek? A választ előre is köszönöm.

 72. Szabina szerint:

  Jó napot!Az lenne a kérdésem,hogy most váltottam munkahelyet.Kiderűlt,hogy az akkori munkáltatom humbokolt és csak 4órásravoltam be jelentve. 2hónapja rendesen be vagyok jelentve 8 órába.A párommal babát szeretnénk. Az lenne a kérdésem,hogy hogyan számolják a 365 nap biztositott munkaviszonyt? A terhesség idelyét bele számolják vagy még a terhesség elött meg kell lennie a 365 napnak,ahhoz hogy rendes 8órás bejelentett után kapjak juttatást. Válaszát köszönöm:)

 73. admin szerint:

  Kedves Szabina!

  A részleteket megtalálja az ingyenesen letölthető TB-kisokosban:
  http://babafalva.hu/babafalva-kurir

  üdv, Hajnal

 74. Csárténé Dóra szerint:

  Kedves ittlévők!
  Váratlan terhességem lett aminek örülök viszont érdeklődni szeretnék hogy munkám nincs de még nem telt el egy év az iskola után így segélyt sem kaphatok. A terhesség alatt kaphatok-e valami támogatást? Amiből tudom állni az útiköltségét. Debrecenbe Kell bejárnom vidékről. Nem akarom a szüleim és a párom terhelni! Válaszukat előre is köszönöm!

 75. Miranda szerint:

  Kedves Hajnal
  Nekem olyan problémàm lenne h a kislànyom most 20 honapos és kaptam egy levelet h megszüntetik a gyedem.nem értem az indokot mert meg van a ledolgozott időm ahoz h 2 éves koràig kapjam.mikor ràkérdeztem azt mondtàk h kaptam a tgys-t és ennyirr volt elég nap a gyedre.(478 napom van ledolgozva 2 éven belül)Hogy van ez nem értem.lehet ez igy?

 76. Richard Nelson szerint:

  Jó nap vagyok Richard Nelson egy privát kölcsön hitelező kaptunk Ön e-mail.

  ÜDVÖZÖLJÜK RICHARD NELSON hitel cég

  mi csak részt venni a komoly embereknek, ha alkalmazó kölcsön
  én is szeretném, ha komolyan gondolja, én is akarom, hogy tudd
  hogy kapok egy kölcsön cégem 2% biztos ed, így minden attól függ
  rajtad, én is akarom, hogy kitöltse a hitelfelvevő alábbi információkat, és
  visszatér hozzám a lehető leghamarabb, hogy mi is folytassa tovább.

  Hitelkérelmi nyomtatvány töltse ki és vissza hozzánk

  Jelentkező neve:
  Cím:
  állam:
  Ország:
  Telefon
  Állapot:
  Családi állapot:
  Havi bevétel:
  Hitel mértéke:
  Hitel időtartama:

  Legyen tudva, hogy te, hogy én tranzakció csak hogy pár nap miatt
  hogy a kölcsönt kérő, gyorsabb róla. Alig várom, hogy hallani
  te. E-mail. U A [richrd.loan611@gmail.com]

  meleg Regard

  Richard Nelson

 77. Richard Nelson szerint:

  Jó nap vagyok Richard Nelson egy privát kölcsön hitelező kaptunk Ön e-mail.

  ÜDVÖZÖLJÜK RICHARD NELSON hitel cég

  mi csak részt venni a komoly embereknek, ha alkalmazó kölcsön
  én is szeretném, ha komolyan gondolja, én is akarom, hogy tudd
  hogy kapok egy kölcsön cégem 2% biztos ed, így minden attól függ
  rajtad, én is akarom, hogy kitöltse a hitelfelvevő alábbi információkat, és
  visszatér hozzám a lehető leghamarabb, hogy mi is folytassa tovább.

  Hitelkérelmi nyomtatvány töltse ki és vissza hozzánk

  Jelentkező neve:
  Cím:
  állam:
  Ország:
  Telefon
  Állapot:
  Családi állapot:
  Havi bevétel:
  Hitel mértéke:
  Hitel időtartama:

  Legyen tudva, hogy te, hogy én tranzakció csak hogy pár nap miatt
  hogy a kölcsönt kérő, gyorsabb róla. Alig várom, hogy hallani
  te. E-mail. U A [richard.loan611@gmail.com]

  meleg Regard

  Richard NelsonSzólj hozzá!

hirdetés

hirdetés